Yamaha Sidewinder 2017

Turbo technology hits the snow
Turbo technology hits the snow 

De nya häftiga Sidewinder-modellerna tar täten i vårt nya modellprogram för 2017 års säsong. De har den helt nya, revolutionerande 998cc turbo-motorn Genesis 180. Det är helt klart “The King-of-Horsepower”! Ingen annan standardmodell på marknaden är i närheten av att producera liknande motoreffekt i 180+ hk klassen. Motorn är otroligt stark, tyst och ekonomisk, något som givetvis bara kan förväntas av Yamaha. Det här är teknik på högsta nivå - för dig att uppleva och njuta av. Helt ny 998 cc Genesis Turbo 4-taktsmotor
Som den mest avancerade och kraftfulla motorn i snöskoterbranschen ger den här smidiga, 3-cylindriga turbomotorn full effekt, oavsett på vilken höjd du befinner dig - under alla förhållanden. Massor av vrid och effekt på alla varvtal, med direkt svar på gasen och ingen ”turbofördröjning”. En total revolution i den riktiga 180 hk-klassen.

High-tech turbo
En unik och avancerad turbo-enhet är gjuten i en special-legering för att klara av de tuffa utmaningar och höga temperaturer som den utsätts för. Den har otroligt lätta turbinblad och keramiska lager som garanterar blixtsnabb gasrespons i alla lägen.

Tre separata insugsrör
Först i världen med ett insugssystem av den här typen – som ger omedelbart gas svar, helt utan turbofördröjning. Det är anledningen till att denna Genesis 180 inte känns som någon annan konventionell motor med turbo.

Gjutna aluminium kolvar
En speciell och avancerad gjutteknik ger otroligt lätta och starka kolvar. Kolvringarna och oljeskrapringen är optimerade i sin form och ger därmed minsta möjliga friktion och samtidigt reduceras “blow-by” till ett minimum.

Oljekylda kolvar
Kolvarna kyls av speciella munstycken som sprutar olja på undersidan, för extra kylning och smörjning. Det är unik teknik som ger motorn maximal driftsäkerhet och livslängd.

Nytt gjutet grenrör
För att få kortaste möjliga väg till turbon har ett speciellt och unikt 3-1 grenrör utvecklats. Grenröret är kopplat till turbon via en speciell vibrationsdämpad koppling. Resultatet ger omedelbart svar på gasen i alla lägen.

Ny Mitsubishi ECU
Den Yamaha-utvecklade Mitsubishi ECU motorstyrningen använder 9 olika sensorer för att samla in data. ECU enheten justerar sedan tändning, bränslesystem, tryck i insugs-systemet och turbotryck för att producera maximal prestanda och driftsäkerhet.